Hieronder vindt u een kleine greep van activiteiten die u kan doen vanuit Villa La Luna.

Wandelen

Deze streek is een feest voor de wandelaars onder ons. Op 50 meter van Villa la Luna begint bvb de "Abejaruco" , een wandeling van 5 km die je langs de heuvels rondom voert.
In het e-book "WALKING in Cadiz" ( te koop op www.walkingcadiz.com) beschrijft Anne Middelkamp in detail de mooiste wandelingen in de buurt!

Cultuur

Voor de cultuur- en stadsliefhebbers is het moeilijk kiezen met Vejer de la Frontera ( 10 min ) ,Cadiz (40 min) , Jerez de la Frontera (1 uur) en Sevilla (1.5 uur)  binnen bereik.
Wie na het stadsbezoek genoeg cultuur gesnoven heeft stopt in 1 van Sevilla's tapas bars , gaat in Jerez een sherry huis bezoeken , drinkt een espresso op één van de talloze terrasjes van Cadiz of geniet  in Vejer  van een gastronomische maaltijd...

Gastronomie

Vejer de la Frontera staat verder ook bekend voor zijn gastronomie.

In en rond Vejer zijn er de talloze lokale Venta's waar je eenvoudig  én goedkoop kunt eten : van almuerzo (spaans  tienuurtje ) over een dagschotel (rond de 10 euro voor  3 gangen !) en tot slot een tapa met een biertje.

  • Venta "el Rayo"  bevindt zich bvb om de hoek van Villa la Luna op wandelafstand.
  • Venta "el Toro" in santa Lucia is voornamelijk bekend om zijn traditionele keuken en prachtige terassen.

Voor de foodies onder ons zijn er in en rond Vejer een aantal  top restaurants :

Restaurant Patria in ... Patria (www.restaurantepatria.com)

In Vejer zelf is er keuze te over :

De prijzen volgen hier wel de kwaliteit en reserveren is noodzakelijk, zeker in het hoofdseizoen .

Stranden

Binnen een straal van 10 km heb je de keuze uit een 6 tal zandstranden (15 min- 20 min van Villa la Luna).
Hét strand van Vejer is El Palmar waar talloze strandbars en restaurants je verwelkomen om vervolgens de golf surfers te bewonderen vanop hun terras.

Playa de Los Caños de Mecca, playa de Zahora, playo de Faro de Trafalgar, playa de Hierbabuena in centrum Barbate zijn andere populaire stranden.
Dé verborgen parel is het minder bekende playa Mangueta: een must-go!

Watersport

De echte watersporters onder ons komen hier heel  zeker aan hun trekken :

  • Zowel windsurfers als kite surfers   en golfsurfers kunnen kiezen uit de talloze clubs en stranden waar ze materiaal kunnen huren en genieten van de vaak sterke winden !
  • Dé windsurfspot van Europa is Tarifa (vaak winden van 7 - 9 Bft ! ) en ligt op 30 min rijden van Villa la Luna.

Andalusische vechtstieren

Ontdek El TORO BRAVO op de 66 Ha grote finca REHUELGA (BULLWATCHCADIZ.COM) op 35 minuten van Villa la Luna , richting Benalup. Op deze immense Finca worden de beruchte  andalusische vechtstieren gekweekt en verzorgd in een absoluut overweldigende omgeving. Deze Finca biedt exclusieve rondleidingen op maat aan, zowel individueel als in groep, met eigen vervoer of te paard, van een halve dag tot een ganse dag . Dit het ganse jaar door, 365/365. U kan de rondleiding afsluiten met een gastronomisch diner inclusief de befaamde sherry uit de streek !

Paardensport

Op 15 minuten van Villa la Luna en zelfs grotendeels onbekend bij de meeste locals  kan je één van de meest professionele state- of -the- art  paardensport centra van gans Europa gratis bezoeken.
info op SUNSHINETOUR.NET, bijna 1000 (!) paardenstallen ,  9 competitie pistes en 12 trainingspistes , 7 restaurants ,een parking voor 500 paardentrailers, golf courts ...

Nationale en internationale dressuur -en jumping wedstrijden en trainingssessies vinden hier plaats , vnl in voorjaar en najaar.
Dit alles gelegen in een gigantisch uitgestrekt natuurdomein.
Een absolute"must see" wanneer je in de buurt bent !

De ruiters en amazones onder ons kunnen terecht in de talloze maneges met een vaak uitgebreid aanbod aan strand wandelingen te paard , sunshine of sunrise tours en andere specials.
bvb in Finca la Mimbre, Cortijo Mangueta, Club Hipico Equinsoul, Centro Hipico Zahora , Andalucia.cool, beachrides enz...

Parapente

Ben je meer een avontuurlijk type : reserveer een parapente duo vlucht en duik vanaf  de 200 meter hoge heuvels van Vejer ( bij mooi  weer dagelijks) de lucht in.
info op  PARAPENTEVEJER.COM.

Terwijl de rest van het gezelschap relaxed je vlucht volgt vanop het terras van de bar van de parapenteclub ! Vanaf 75 €
Dit alles op 15 minuutjes van Villa la Luna .

Fietsen

Heb je zin in een fietstocht (elektrisch of niet) dan kan je de fietsen aan huis laten afzetten door Francisco bikes (www.biciz.es)
Je kan ook kiezen voor een begeleide fietstocht om deze buurt te ontdekken.

Ezelstochten

Bij los Burros de Juanino kan je Vejer ontdekken vanop de rug van een ezel terwijl de gids je verhalen en anekdotes vertelt over Los burros de Andalucia ; duurtijd van een tocht ongveer 45 min.

Contactgegevens Spanje

Villa La Luna
Vejer de la Frontera
Verhuurnummer: VTAR/CA/03659

Vraag of opmerking?

Contactgegevens België

Koen en Jana Kussé - Milovanovic
Drijverslaan 16
2970 Schilde
+32 (0)476 764 589
info@villalaluna.be